8 indrets que no et pots perdre de la Catalunya Nord I

1.Banyuls sur mer: La pàtria de l’escultor Aristide Maillol ofereix als seus visitants i estiuejants un meravellós ventall de possibilitats. El passeig marítim jalonat de palmeres, les platges de sorra i còdols, el port esportiu, l’institut de talasoterapia, els cellers de vi, així com l’aquari del laboratori Arago, que mostra la fauna mediterrània, la sendera submarina de la reserva natural marina de Cerbère-Banyuls, i el jardí mediterrani del Mes de la Serre.

2.Port Vendres: Al peu de les Alberes, al llarg del mar Mediterrani, es troba Port-Vendres, una petita localitat  de la costa vermella famosa pel seu port pesquer.

3.Colliure: http://www.france-voyage.com/francia-guia-turismo/collioure-2035.htm

  • Cal destacar el Castell dels Reis de Mallorca, residència d’estiu real entre 1276 i 1344.
  • Tomba del Poeta Antonio Machado
  • Cellers de vi

4.Elne:

 

5.Perpinyà: La ciutat històric-artística de Perpinyà està situada a uns trenta quilòmetres de la frontera espanyola. Del seu passat d’antiga capital continental del Regne de Mallorca, conserva un centre històric d’harmoniosa arquitectura, on predomina l’art gòtic.

  • El Castillet va ser successivament porta de la ciutat i presó d’estat abans de ser declarat Monument Històric en 1889. En l’actualitat, alberga un museu que recrea la història de la Catalunya del Nord des de l’Antiguitat fins als nostres dies.
  • Cada any, al voltant del 23 d’abril, se celebra Sant Jordi, festa del sant patró de Catalunya. Amb aquest motiu, la plaça Gambetta es transforma en una autèntica llibreria a cel obert, en la qual el llibre es veu honrat per la presència d’editors, escriptors i llibreries. Aquesta jornada festiva, repleta d’animació, també és el dia de la rosa, la celebració de la qual es remunta al segle XV!
  • http://www.france-voyage.com/francia-guia-turismo/perpinan-660.htm

6.El Castell de Salses: El Castell de Salses, que és avui museu d’història de Salses, es troba situat al nord de la vila del mateix nom, al peu de les Corberes, vigilant la plana del Rosselló i l’antic camí que anava de Perpinyà a Narbona seguint l’antiga via Domícia. Representa el límit històric, l’antiga frontera entre el reialme de França i el reialme d’Aragó abans de l’annexió consegüent al Tractat dels Pirineus el 1659. Representa alhora el límit concret entre Occitània i els Països Catalans, reprès darrerament amb la construcció de la Porta dels Països Catalans. (Wikipedia)

7. Ceret: Impresincindible!

  • Pasejada entre cireres
  • Museu d’art modern de Ceret: http://www.musee-ceret.com/
  • Mercat setmanal, dissabtes al matí

8. Maureillas les illes: Una joia pel final

 

http://www.tourisme-pyreneesorientales.com/es

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s