Brunyols i Souvenirs…!

Reconeguem-ho Les portes de les nostres neveres són un expositor de notes que «no podem oblidar» subjectades per imants amb forma de Torre Eiffel, Big Ben o gerres de cervesa, de dubtós gust estètic. Són objectes verdaderament lletjos però allà els tenim perquè son el testimoni que algú «ha estat allà i ha pensat en tu…» i, al cim, l’imant que millor enganxa és el de la publicitat de la pizzeria…

imants de nevera

Segons un estudi fet per Skyscanner del que es feia ressò Europa Press fa dos anys:

  «El 82% de los viajeros europeos gastan 5.900 millones de euros al año en recuerdos de sus vacaciones que en la mayoría de los casos no gustan a los agasajados, según una encuesta internacional realizada por el buscador de vuelos Skyscanner que asegura que los adornos decorativos y las camisetas con temáticas son los regalos menos deseados.

Cada turista gasta un promedio de 27 euros en souvenirs para olvidar. El 14% admite pagar más de 46 euros en regalos para amigos y familiares a su regreso, mientras que el 9% gasta más de 58 euros.

Más de dos tercios de los encuestados (69%) admiten que no les gustan los recuerdos traídos de sus vacaciones y la basura es el fin de estos souvenirs para el 15% de los viajeros, mientras que el 18% de estos ‘bonitos detalles’ son olvidados en los armarios. Solo el 4% de los encuestados los consideran útiles para su vida diaria. (…)«

Tornem-hi sobre el llegit…»5.900 millones de euros» gastats en objectes no desitjats, una mitjana de 27 € per turista.

Perquè ho fem? perquè gastem en coses que no ens agraden per regalar als amics i familiars més estimats? perquè conservem els souvenirs que ens regalen?

Els humans som complexos però previsibles i això ens dona l’oportunitat de fer les coses millor com a destinació. L’Empordà te una gran oferta en souvenirs relacionats amb Dalí, la seva obra i el seu univers, cosa que apuja el nivell de l’oferta de souvenirs que presentem als turistes, però segur podríem millorar la resta. Val la pena, recordem, «27 € per turista», que si aconseguíssim que es gastessin en productes fets aquí obtindríem un petit impacte en l’economia local a tenir en compte tant econòmicament com en la seva funció de productes ambaixadors… molt sovint aquests productes souvenirs estiren de la demanda i obren mercats.

Això últim em porta als productes de terra que molt visitants compren per regalar…els productes gastronòmics, repassem Mallorca = Ensaïmada i sobrassada, Àvila = «Yemas de Santa Teresa», Bèlgica = bombons… a casa nostra, segons la web d’Empordà Turisme hi ha 6 productes amb garantia de Producte de l’Empordà

Productes de l'Empordà

  • Ceba de Figueres (1)
  • Brunyols de l’Empordà (7)
  • Botifarra dolça (19)
  • Arròs de Pals (2)
  • Recuit (2)
  • Poma de Relleno de Vilabertran (1)

D’aquests productes alguns son més aptes per servir de souvenir que d’altres, és obvi. Un souvenir s’ha de poder transportar (pes, format), s’ha conservar sense fred durant una temporada, etc…  Dels nostres productes (els representats amb el segell de productes de l’Empordà i d’altres) que poden ser entesos com a souvenir, potser podem fer un esforç per comunicar-ho als turistes (vi a banda que aquest ja es promociona) i que a banda de torrons de més avall, oli de Jaén…i és que els turistes a l’Empordà compren, majoritariament, els seus souvenirs gastronòmics als supermercats!

fira brunyol
Foto: visitfigueres.cat

Comencem per participar en la Fira del Brunyol organitzada per l’Associació d’Amics de Sant Josep que tindrà lloc a Figueres el proper 21 de Març i que enguany presenta la seva edició número 22. I no patiu per les calories que al dia següent convoquen la sisena Cursa urbana de Sant Josep

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s