Llistat d’itineraris esportius i turístics de l’Empordà

Ara que arriba el bon temps i les ganes de moure’s però abans de que les calorades en obliguin a ficar-nos en remull, és l’hora de fer una mica d’esport, i per algú a qui a banda de l’esport li agradi la natura i el patrimoni, la millor alternativa és seguir un dels itineraris que tenim a l’Empordà. He preparat un petit repàs, Som-hi!

Cicloturisme:

 • Ruta Pirinexushttp://www.pirinexus.cat/El Consorci Vies Verdes de Girona, El Conseil Général des Pyrénées Orientales i el Conseil de Développement du Pays Pyrénées-Mediterrané han treballat conjuntament per al desenvolupament de la xarxa Pirinexus, una xarxa ciclable de 366 quilòmetres que uneix la demarcació de Girona amb el territori francès de parla catalana, potenciant la mobilitat turística sostenible i reforçant els vincles entre els dos territoris.Aquesta anella es composa de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 km entre el traçat actual i el que està en creació, 100 km de rutes ciclables i vies verdes a França, 35 km al Ripollès, 55 a l’Alt Empordà i 30 al Baix Empordà, aproximadament. On no existeix xarxa de carrils bici, el traçat transcorre per carreteres locals.
 • Ruta del Fluvià: Desembocadura del Fluvià (dins el Parc dels Aiguamolls)- Sant Pere Pescador – Saldet -Valveralla – Arbre Sec -Vila-robau- Sant Mori – Arenys d’Empordà-Garrigàs – Palau de Santa Eulàlia Distància: 29,50 km
 • Camí Natural de la Muga: Boadella i les Escaules, Cabanes, Castelló d’Empúries – Empuriabrava, Peralada, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades
 • Peralada – Serra de l’ArteraEn aquesta ruta s’ofereix la possibilitat de recòrrer una ruta circular d’inici/final al municipi de Peralada passant per Mollet de Peralada, Masarac… Ideal per a conèixer i gaudir de la plana empordanesa!  Peralada – Mollet de Peralada – Masarac – Vilarnadal – Cabanes – Peralada 20Km
 • Estanys dels Aiguamolls: La ruta dels Estanys és una ruta creada dins el paratge natural dels Aiguamolls de l’Empordà.La ruta ha estat totalment  arranjada per tal de poder circular tan en bicicleta com a peu. Ideal per a la pràctica de cicloturisme. Hi han trams que coincideixen amb el GR92.

  Consta de 25 km sense desnivell, accessible per totes les edats. Ideal per compartir amb la família i observar la magnífica fauna i flora dels Aiguamolls.

 • Figueres – Roses: Figueres – Vilatenim – Palol – Vilanova de la Muga – Estanyol – Vilaüt – Ruta dels Estanys (Aiguamolls de l’Empordà) – Roses (Ciutadella de Roses) 22km
 • BTT Salines Bassegoda:  (33 rutes, 600km)El Centre BTT Salines Bassegoda – Alt Empordà és una xarxa de 33 rutes en un espai de lliure accés amb 600 km de rutes senyalitzades que transcorren per 18 municipis de l’Empordà interior. És un dels més extensos en quant a número de quilòmetres de Catalunya i d’Espanya. http://centrebtt.salinesbassegoda.org/el-centre-btt/Captura de pantalla 2017-05-30 a las 10.45.02

Senderisme:

 • Itinerannia: Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. http://www.itinerannia.net/ca/
 • Gran Recorregut GR. A l’Alt Empordà ens travessen 3 GR amb una suma de 20 etapes de GR al nostre territòri :
  • GR2: Des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) el GR® 2 recorre algunes de les raconades de més interès del quadrant nord-oriental de Catalunya.
  • GR11:El GR 11 és un sender que travessa els Pirineus pel seu vessant sud des del Cantàbric fins la Mediterrània, amb les dificultats pròpies de l’alta muntanya.
  • GR92: També conegut com a Sender de la Mediterrània, el traçat d’aquest sender segueix tot el litoral català a través de 31 etapes i 560 quilòmetres. Caminant-hi gaudirem de l’enorme diversitat del litoral català. Recorrerem des de petites cales fins a llargues platges d’arena fina, passant per penya-segats increïbles o espais naturals de gran valor com el Parc Natural del Cap de Creus o els Aiguamolls de l’Empordà.
 • Camí de Sant Jaume: El Camí de Sant Jaume de Galícia és una gran ruta cultural que permet anar d’extrem a extrem de la península ibèrica, des del Cap de Creus fins al Cap de Finisterre.

Itineraris marins:

 • Vies Braves: http://viesbraves.com/vies-costa-brava/«Vies Braves és una xarxa pública d’itineraris marins i aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.Els itineraris estan senyalitzats i abalisats, el que permet gaudir de les «aigües obertes» de forma segura. Les Vies converteixen el territori en una destinació turística per practicar la natació en aigües obertes i el busseig amb tub (snorkel).

  Combinar disciplines com la natació i el busseig amb tub (snorkel) amb el senderisme o el running és possible gràcies a Vies Braves! Moltes de les rutes discorren paral·leles a camins de ronda que ressegueixen el litoral, i això ens permet descobrir el territori des de diferents perspectives.

  A totes les poblacions amb Vies Braves, organitzem sessions de dinamització de natació i de busseig amb tub (snorkel) gratuïtes i per a tots els públics. El nostre objectiu és promoure les trobades per nedar en grup, iniciar-se en la natació en aigües obertes i practicar el busseig amb tub (snorkel). Totes les sessions estan dirigides per monitors qualificats i formats.

  Aquesta iniciativa, única al món, és un producte diferenciador, sostenible, i de qualitat per a les destinacions turístiques. És una forma de turisme sostenible que fomenta la promoció econòmica, la desestacionalització, i la mobilitat en el territori.»

Captura de pantalla 2017-05-30 a las 11.10.25

Més info: http://www.empordaturisme.com/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s