Qui canta el seu mal espanta! Festival Càntut

El passat cap de setmana ha tingut lloc la primera edició del Festival «Càntut»Feliçment ha estat tot un èxit que va omplir Cassà de la Selva dels sons i paraules que rauen amagades  a les goles dels nostres avis. El «Càntut» va néixer per reivindicar la capacitat i necessitat de cantar que tenim tots els humans i per recuperar de l’oblit tot el patrimoni etnomusical que som capaços de salvaguardar col·lectivament.  l’Albert Massip és qui, al juliol del 2012, va començar a enregistrar i compartir tonades, músiques, lletres que recordaven els nostres avis a un seu blog, musicadelsavis.blogspot.com. Aquest projecte va anar creixent fins a fer-se necessari viure l’experiència de compartir aquest patrimoni i gaudir-ne en viu en un festival, tal i com ens ho explica el mateix Massip en el següent tall de veu:

Ir a descargar

Us animo a fer una ullada al web del projecte on hi han recollides més de 1000 cançons populars… potser us animeu a col·laborar i tot  😉  http://www.cantut.cat/canconer/cancons

Activitats paral·leles:

El Festival ha generat interès en altres actors i a estimulat més públics per apropar-se a les músiques populars com les famílies a les que l’Àngel Daban i Carmina Rabassedas van dedicar una actuació. Per molts petits aquesta va ser el seu primer contacte amb la música en viu… jo mateixa, que ja em queda molt lluny el «cargol treu banya», em vaig veure reflectida en les carones de bebès que per primer cop es portaven les mans al cap fent banyetes amb la tornada, sens dubte un moment transgeneracional… quants de nosaltres no hem passat per aquest moment?

cantut-1

Un altre projecte ben interessant és el que va presentar la Bàrbara Van Hoestenberghe amb les seves «versions bàrbares» de les cançons populars que recupera de  l’oblit en els seus viatges en furgoneta per Catalunya. Aquí teniu la seva versió de «Les petites formiguetes»

i a l’Empordà?

A l’Empordà hi ha una feina delicada i ben divertida que hem de conèixer tots, la Trobada de Cantadors d’Espolla i l’Escola d’estiu de Glosa  que recuperen la tradició de la cançó improvisada a l’Empordà, la Glosa…esteu atents a l’estiu vinent 😉

Aquí l’espai de ràdio complert:

Ir a descargar

Un comentario en “Qui canta el seu mal espanta! Festival Càntut

  1. Pingback: Bitacoras.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s