Què fer a l’Empordà en un dia de Tramuntana, el Museu Arqueològic de Catalunya a Girona

Què fer a l’Empordà en un dia de Tramuntana… Baixar a Girona…

Ir a descargar

Segur que hi ha altres alternatives que ens facin gaudir de la Tramuntana però començarem per la més òbvia, apartar-se del corrent d’aire, i Girona és una gran opció.

img_20160315_110305.jpg

En aquest cas proposo una visita al MAC- Girona, segur que molta de la gent que llegeix aquest post habitant de la província de Girona no hi ha estat i val la pena. Val la pena per veure una col·lecció arqueològica que ens dona una visió global de les campanyes d’excavació dutes a terme a la província i, com tenim la sort de viure en un indret del món tan fantàstic no hi han deixat de viure humans des del Paleolític Superior de manera que podem seguir el fil de la història des de llavors.

L’Itinerari del Museu dura uns 45 minuts i ens passeja des dels primers estris litis trobats al Cau del Duc, Torroella de Montgrí, fins a les esteles i sarcòfags tardorromans, passant pel Paleolític, el Neolític, per la Cultura dels Camps d’Urnes, els Ibers, Grecs, Romans i els primers cristians. És un recorregut cronològic i ben didàctic a l’estil dels museus clàssics, de fet, la seva concepció es fa fer a mitjans del S. XIX.

No puc passar sense parlar de l’edifici que l’acull, Sant Pere de Galligans, un monestir benedictí abandonat al 1836 per la comunitat de monjos. Un espai romànic de nau amplia com la majoria dels espais romànics catalans, amb un claustre petit però molt ben conservat on podem veure encara capitells que ens mostren sirenes de dos cues, aus amb caps humans, flors i «bèsties pardes»…una delícia.

 

12783970_513356748826390_1870335325_n

I ja que baixeu a Girona no marxeu sense dinar. A mi m’agrada molt recordar temps d’estudiant i sovint vaig a La Terra, a menjar hamburgueses de vedella de Girona o tofu d’on sigui, enganxada al finestral sobre el riu Onyar.

I tu que em llegeixes… què puc fer el proper cop que bufi la Tramuntana en cap de setmana?

Més Info:

  • Museu: http://www.mac.cat/Seus/Girona
  • Restaurant: https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g187499-d1572734-Reviews-La_Terra-Girona_Province_of_Girona_Catalonia.html

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s